KFUK-KFUM-speiderne


Gratulerer med Barrierefri fritids inkluderingsmerket!

Takk –  det er stas! Vi setter stor pris på samarbeidet, og gleder oss til fortsettelsen.

Fortell litt om KFUK-KFUM-speiderne og hva slags aktiviteter dere har

Vi er et fritidstilbud for folk i alle aldre. I speideren gjør vi mye forskjellig! Vi er ute i naturen, gjør kule aktiviteter som kanopadling, skattejakt, klatring, lager mat på bål og mye mer. Vi leker, samarbeider og har det gøy, mens vi hele tiden utfordrer og utvikler oss. For oss er det viktig at alle får oppleve mestring og stadig få større ansvar i trygge rammer. Rundt våre leirbål skal det være plass til alle – uavhengig av alder, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet, religion og kulturell tilhørighet.

Hvorfor ville dere ta merket?

Vi ville ta inkluderingsmerket fordi vi vil bli bedre på inkludering! Rundt våre leirbål skal det være plass til alle og vi ønsker hjelp til å se hva vi er gode på fra før og hva vi må forbedre. Det er viktig for oss å gjøre det vi kan for å senke barrierer. Samarbeidet med Barrierefri Fritid gjør at vi kan få nyttig veiledning og motivasjon til å gjøre speideren til et attraktivt sted å være for enda flere.

Generalsekretær Svein i KFUK-KFUM-speiderne holder Barrierefri fritidmerket sammen med kollega Marthe. Begge har på speiderskjerf. Ved siden av dem står Hanne og Victoria fra Barrierefri fritid. Alle står foran en grønn vegg og smiler mot kameraet.

På bildet fra venstre: Victoria Gangsøy Mishra, Svein Olav Ekvik, Marthe Jæger Tangen og Hanne Johnsrud Fjellheim. Fotograf: Astrid-Amalie Heldal. 

 

Hva skal Barrierefri fritid og KFUK-KFUM-speiderne samarbeide om videre?

Vi skal samarbeide om å heve kompetansen om funksjonsmangfold i organisasjonen vår sånn at det blir lettere for flere å være med på aktivitetene våre. Vi skal også lage ressurser og aktiviteter som lokale speidergrupper kan bruke på møter og for å lære mer. Vi håper det kan bidra til mer inkludering i praksis!

Kontaktinformasjon

post@kmspeider.no / marthe.tangen@kmspeider.no

instagram.com/kmspeider

facebook.com/kmspeider

Ønsker dere å bli med i sertifiseringsordningen Barrierefri fritid eller vil lære mer om funksjonsmangfold og tilrettelegging? Ta kontakt på barrierefri@ungefunksjonshemmede.no!

Forrige
Forrige

Hamar Idrettslag

Neste
Neste

Press - Redd Barna Ungdom