Press - Redd Barna Ungdom

Gratulerer med Barrierefri fritids inkluderingsmerket! 

Tusen takk! Det er noe vi har jobbet lenge for å oppnå og vi er veldig fornøyde med samarbeidet så langt.  

 

Fortell litt om Press og hva slags aktiviteter har dere? 

Press er Norges eneste barne- og ungdomsorganisasjon som utelukkende jobber med barns rettigheter etter Barnekonvensjonen. Vi jobber med barnrettighetsbrudd for barn i Norge og medlemmene våre engasjerer seg i mange ulike politikkområder. I løpet av et år arrangerer vi et vår- og høstseminar, i tillegg til sommerleir og landsmøte. Det er også Press som står bak prisen og kampanjen Gullbarbie, som vi nettopp har delt ut for 2024. Våre lokallag inviterer også til ulike arrangementer rundt omkring i Norge. På www.press.no kan du finne en aktivitetskalender vi oppdaterer jevnlig med kommende arrangementer i organisasjonen.  

 

Hvorfor ville dere ta merket? 

Lek og fritid for alle barn er et viktig prinsipp innenfor Barnekonvensjonen og noe vi i Press setter svært høyt. Derfor er det viktig for oss at organisasjonen viser at vi ønsker å være tilgjengelige for det medlemmene våre trenger. Også for å sikre at medlemmene har et bredt interessefelt og erfaring som kan bidra positivt til utviklingen av ny politikk.  

Tre representanter fra Press sitt styre holder barrierefri fritid diplomet og veileder, sammen med barrierefri fritid-teamet. Alle smiler, og står i lokalene til Redd Barna.

På bildet fra venstre: Hanne Johnsrud Fjellheim, Maja Enerhaug Egge, Marius Sjølyst, Bendik Haftor M. Dahlslett og Victoria Gangsøy Mishra.


Hva skal Barrierefri fritid og Press samarbeide om videre? 

Vi håper å øke våre medlemmers kompetanse på tilretteleggingsarbeid i frivilligheten, spesielt på lokalt nivå. Vi krysser også fingrene for at vi i løpet av strategiperioden kan se mer på hvordan vi kan tilpasse våre nettsider og profilmanual, da det har vist seg at den kan trenge en oppdatering.  

 

Kontaktinformasjon 

press@press.no 

@pressrbu  

 

 

Ønsker dere å bli med I sertifiseringsordningen Barrierefri fritid eller vil lære mer om funksjonsmangfold og tilrettelegging? Ta kontakt på barrierefri@ungefunksjonshemmede.no!  

Forrige
Forrige

KFUK-KFUM-speiderne

Neste
Neste

DNT ung